Perhe- ja perintöoikeus – Asiantuntevaa apua testamenteista perinnönjakoon Turun alueella

Kaikki yhteystietomme

Turkulainen Asianajotoimisto Kari Ek toimii yksityishenkilöiden lainoppineena apuna ja tukena perhe- ja perintöoikeuteen liittyvissä tarpeissa. Pääpalveluihimme kuuluvat perunkirjoitukset ja perinnönjaot sekä ositukset ja testamentit. 

Lisäksi hoidamme perheoikeuteen, kuten avioliittoon, liittyviä oikeudellisia asioita. Palvelemme asiakkaitamme luottamuksellisesti ja kunnioittavasti neuvonnasta ja asiakirjojen laadinnasta aina oikeudenkäynneissä avustamiseen asti.

Ota yhteyttä

Testamentti

Testamentti kertoo testamentintekijän viimeisen tahdon omaisuutensa jaosta hänen kuolemansa jälkeen. Syitä testamentin tekoon on monia: ajoissa laadittu testamentti voi esimerkiksi auttaa välttymään suurelta vaivalta perinnönjaossa, turvata läheisten taloudellista turvallisuutta sekä keventää perintöverotusta. Testamentin avulla voi myös esimerkiksi tukea hyväntekeväisyyskohteita. Mikäli testamenttia ei ole tehty, perinnönjako tapahtuu laillisen perimisjärjestyksen mukaisesti.


Testamentti on määrämuotoinen asiakirja, ja sen laatimisessa tulee noudattaa lain osoittamia muotomääräyksiä, jotta testamentti on pätevä. Tämän vuoksi testamentti kannattaa laatia aina asiantuntijan avulla.

Perunkirjoitus

Perunkirjoituksessa selvitetään vainajan varat ja velat. Perunkirjoitus tulee toimittaa pääasiassa kolmen kuukauden kuluessa kuolemantapauksesta, mutta myös lisäajan hakeminen on mahdollista. Perunkirjoituksen laiminlyöminen voi johtaa haitallisiin seuraamuksiin, kuten veronkorotukseen ja pesän osakkaan henkilökohtaiseen velkavastuuseen.


Asianajotoimistomme tarjoaa luotettavaa ja kustannustehokasta apua perunkirjoituksen toimittamiseen ja perukirjan laatimiseen. Koska perukirja toimii perintöverotuksen perustana, oikein tehty perunkirjoitus voi auttaa säästämään huomattavasti verotuksessa.

Ositus

Ositus tarkoittaa aviopuolisoiden omaisuuden jakamista avioliiton purkautuessa avioeron tai puolison kuoleman johdosta. Kuolinpesän osakkailla on oikeus vaatia kuolinpesän ositusta perukirjan laatimisen jälkeen.


Asianajajamme toimii osituksessa luotettavana ulkopuolisena asiantuntijana, joka selvittää osituksen eri osapuolten oikeudet ja auttaa osituksen toimituksessa lainmukaisesti.

Perinnönjako

Perinnönjaossa kuolinpesän omaisuus jaetaan perillisten kesken. Ennen perinnönjakoa pesän velat maksetaan pois ja mikäli vainaja on ollut naimisissa, suoritetaan ensin puolisoiden omaisuuden ositus.


Perinnönjaosta laaditaan perinnönjakokirja, jonka voi antaa asianajotoimistomme tehtäväksi. Avustamme mielellämme myös muissa kuolinpesään, pesänselvitykseen ja perintöoikeuteen liittyvissä kysymyksissä ja tarpeissa.

Riita-asiat
Yhteydenottokuvake

Ota yhteyttä perhe- ja perintöoikeuden asiantuntijaan

Asianajotoimisto Kari Ek palvelee yksityishenkilöitä luottamuksellisesti ja asiantuntevasti kaikissa perhe- ja perintöoikeuteen liittyvissä tarpeissa. Toimimme pääasiassa Turun seudulla. Ota yhteyttä, niin keskustellaan tilanteestasi ja tarvitsemistasi lakipalveluista.


Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme.

Jätä yhteydenottopyyntö!

Pyydä apua riita-asioihin Turussa tai lähialueilla. Voit ottaa yhteyttä soittamalla, sähköpostitse tai jättämällä yhteydenottopyynnön oheisella lomakkeella. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

* Pakolliset kentät

Minulle saa jatkossa lähettää tarjouksia ja informaatiota.